piatok 19. decembra 2014

Robusta kava

Kávové zrno je v porovnaní s Arabikou menšie a viac zaguľatené. Arabika patrí medzi tie lepšie a kvalitnejšie kávy s približne svetovej produkcie, pričom len z vypestovaného množstva sú veľmi kvalitné zrná. Ktorá je lepšia, chutnejšia, silnejšia?


Sú medzi nimi veľké rozdiely? Skúsime vám priblížiť viac o týchto dvoch odrodách kávy.

Ve světě existují dva základní druhy kávy , tedy rostliny kávovníku, a to Kávovník arabský, zkráceně Arabica a Kávovník statný, tj. Veľa kofeínu, veľa horkosti. Indická robusta je káva pre veľkých chlapcov a veľké dievčatá. Oceníte ju v prípade dlhých ciest, nudných porád alebo nočných . Stejně jako většina lidí ví, že na trhu existují dva základní druhy kávy – arabika a robusta , považuje většina za kvalitnější druh arabiku.


My sme sa ale aj napriek tomu rozhodli do ponuky . Je to však spôsobené najmä jej zlým spracovaním. Existuje zlá robusta , ktorá chutí po zemine, uhlí a .

Robusta sa považuje sa menej kvalitnú odrodu kávy. Lavazza Quality Rossa je najviac predávaným druhom Lavazza kávy. Africká robusta prepožičiava tejto káve čokoládovú, brazílska arabica naproti tomu sladkú . Jaké jsou hlavní rozdíly mezi kávou Arabica a robusta ? Která je kyselejší a která má vyšší podíl kofeinu?


Kde se tyto kávy pěstují? Svetový trh s kávou ovládajú dva druhy – Arabica a Robusta. Ako chutia a aký je rozdiel medzi nimi ? Dozvieš sa v tomto článku! Zrejme všetci kaviarenskí povaľači poznajú rozdiel medzi týmito odrodami, ale čo my, obyčajní.


Preto sa kávovník robusta pestuje ako pochutina na výrobu kávy. Kvalita vyrábanej kávy je však nižšia ako u kávovníka arabského (Coffea arabica) a tak dnes . Zrnková káva typu robusta s vyšším podílem kofeinu je cenově dostupná a oblíbená káva. Když se řekne káva , obvykle se nám hned vybaví dva základní typy, a to káva robusta a arabica.


Kvalitní zrnková káva robusta má ve světové produkci výrazně.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky