utorok 2. decembra 2014

Chalva recept

Asi najznámejšia je chalva sezamová. Aj tú som robila, je dobrá, ale na slnečnicovú podľa mňa nemá. A slnečnica je naša plodina. Překvapte své přátele a nabídněte jim o čajovém dýchánku vlastnoručně vyrobenou domácí chalvu ! Domácí výroba chalvy - článek na Vaření.


Základní recept na výrobu chalvy.

Chalva má bohaté využití v sladké kuchyni, například na zvýraznění chutí kaší, polev, na zdobení, nebo se jí jen tak, například k čaji nebo kávě. Prinášam vám overený recept. Jednoduchý recept na slnečnicovú, prípadne sezamovú halvu.


Ide o mokrý, žuvací typ halvy. Potrebujete na ňu iba ingrediencie. Možno ani netušíš, čo to vlastne je. Ja som to tiež doteraz nevedela, ale našla som recept a zaujal ma natoľko, že ti ho dnes pripravím. Na rozpálenou pánev nasypeme sezam a na sucho opražíme.


Až semínka začnou praskat a vonět, ihned je z pánve sesypeme.

Do mixéru dáme nasekané. Stáhnout recept jako PDF. Jedno z nejznámějších jídel, které se ze sezamu připravuje, je chalva. Chalva je tradiční orientální cukrovinka ze sezamu a medu.


Za zdmi dvoupatrového omšelého domu v průmyslové čtvrti Antalye se každý týden vyrobí několik desítek kil. Chalva vyrobená z hrubé pšeničné krupice je populární v Indii, Turecku nebo Pákistánu. Pokud vás základní recept přestane bavit, můžete zkusit ochutit také . Recept - domácí sezamová chalva. Chalva (arab. حلاوة haláwa) je cukrovinka pôvodom z Indie.


Názov pochádza z koreňa slova sladký (ح-ل-و h-l-w). V Poľsku je táto špecialita veľmi známa a . Když smícháte tahini s rozpuštěným cukrem, je z toho chalva ,“ popisuje.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky