štvrtok 17. apríla 2014

Spotřeba sušičky

Jej ročná spotreba sa pohybuje okolo eur, s cenou 6eur po piatich rokoch zaplatíte za spotrebu len okolo . Zdánlivě laciný přístroj může přijít draze, pokud spotřebuje příliš mnoho elektrické energie. Srovnejme tedy sušičky prádla podle provozní náročnosti. Především se díky použití tepelných čerpadel a dalším technickým úpravám snížila u sušiček spotřeba elektrického proudu.


Nové kondenzačné sušičky s tepelným čerpadlom patria do triedy veľmi úsporných spotrebičov, priemerná spotreba sa pohybuje okolo 230 . Pokud si nevíte rady s výběrem sušičky , připravili jsme pro vás přehledný.

Díky tomu je spotřeba nižší než u sušičky bez tepelného čerpadla. Minimálně způsobuje zanášení filtrů a výparníku zvyšování spotřeby energie. Starší sušičky mívaly neprůhledná dvířka, protože byl filtr vsazen . Ano, provoz může „lézt do peněz“, zejména v porovnání se sušením . U sušičky prádla hrají roli obdobné parametry jako u jiných domácích elektrospotřebičů, tedy spotřeba elektřiny, pořizovací cena, velikost, . Súčasné modely s tepelným čerpadlom dokážu vysušiť bielizeň pri nižších teplotách, vďaka čomu sa znížila spotreba.


Existují také kombinace sušičky a pračky v jednom. V takovém případě získáte další prostor navíc, ale musíte počítat s vyšší spotřebou vody, .

Ovšem jak už to bývá, skoro nic není zadarmo. Přečtěte si, kolik vody sušičky spotřebují. Při hodnocení jsme se zaměřili zejména na účinnost sušičky.


V minulých letech ale výrobci začali vyvíjet sušičky , u kterých snížili jejich nadměrnou spotřebu energie a tím vám snížili účty za elektřinu. Prečítajte si nášho sprievodcu výberom práčky alebo sušičky. Ilustračná spotreba energie sušičky na jeden cyklus podľa energetických tried . Ilustrační spotřeba energie sušičky na jeden cyklus podle energetických tříd . Nákupní rádce, na co dát pozor při výběru nové sušičky prádla a recenze sušiček.


Aby bola spotreba energie čo najnižšia, odstreďujte bielizeň vždy na maxime v danom programe prania. Další zásadní parametr při výběru sušičky. Taktiež existujú kombinácie sušičky a práčky v jednom.


V takom prípade získate ďalší priestor navyše, ale musíte počítať s vyššou spotrebou. Sušička meria zvyškovú vlhkosť, .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky