utorok 8. novembra 2016

Kávé fajták

A legtöbb ember számára a reggeli rituálé elengedhetetlen része a kávéivás. Van, aki a rövid feketéért van oda, van, aki a lágyabb tejest . Az arabica kávé az igényesebb, lágyabb ízű, drágább kávéfajta. A robusta az ellenállóbb, nagyobb mennyiségben termesztett, olcsóbb kávé , íze keserűbb. Ristretto - a kávé esszenciája, ml-be összesűrítve.


Kapuziner - bécsi jellegű kávé tejszínhabbal, kakóporral megszórva.

OLASZ KÁVÉK, ESPRESSO – Az olasz kávékról, s általában a kávékról egyre többet hallunk, sokfelé találkozunk velük. Hogy legközelebb a kávézóban tudd melyik kávé ital mit tartalmaz, ismerd meg a legfontosabb kávéfajtákat és elkészítési módjukat! A kávé a coffea növény a Rubiaceae családjába tartozik. A kávénövénynek sok fajuk, változatuk és családjuk él a földön. Az a két faj, amihez a legtöbb, . Címkék: capuccino, fajta, fajták , kávé , latte, macchiato, melange, típus.


A hagyományos bécsi melange azonban kávé és tej fele-fele arányú. Frappé ( Café frappé) - hideg, habosított, instant kávé , amihez jégkockákat adnak .

Ezért került sor az alacsony zsírtartalmú, a tejes kávé és más kávék emésztését segítő kávéfajták kifejlesztésére. Ami az instant kávét illeti: ez betöményített szűrt. Michail Bakunin)Vagyis a jó kávé sötét . Mikor elsétálunk egy kávébolt mellett, s megcsap minket a frissen pörkölt kávé illata, nehezen tudunk ellenállni a csábításnak. Kávéfajták és variánsaik.


A babkávé cserjének két legismertebb fajtája az Arabica és a Robuszta. Mindkét fajtának vannak variánsai, alfajtái és különböző. Tudta, hogy a Philips kávéfőzőivel 12-féle kávét lehet elkészíteni? Olvassa el a kávéval kapcsolatos gyakran ismételt kérdéseket, és tudjon meg többet a kávéról. Meghívjuk Önt, hogy próbálja ki a MAROMAS kávéit- tőlünk az Önök otthonába.


A mi kávénk a legjobb termőhelyekről származik, . Ha kíváncsi vagy, hogyan jutott el a kávé a világ minden tájára olvasd. Valójában több tucat különböző kávéfajta van, de csak kettő, amelyik igazán számít: Arabica és Robusta. Az alacsony koffeintartalmú kávéfajták közé sorolható.


A másik ismert fajta a Robusta kávé, mely a kávépiacon százalékkal van jelen. AlbuKlubképek, kép: kávéfajták. Fedezze fel a Nespresso világát, ahol egy gombnyomással tökéletes kávét készíthet!

Kóstolja meg kávéink különböző ínyenc aromacsaládját: intenzív, .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky