utorok 24. apríla 2018

Chladnicka spotreba

Podľa štatistík dodávateľov elektriny minie priemerná domácnosť na chladenie a mrazenie potravín viac ako pätinu svojej spotreby elektriny. Zatímco nové chladničky mají spotřebu výrazně pod kWh, staré a často i špatné umístěné spotřebiče odebírají klidně přes kWh. Chladnička , bývanie, reality.


Ilustračné foto Autor: SHUTTERSTOCK. Zistiť spotrebu elektrických spotrebičov v domácnosti je pomerne .

Znáte příkon a spotřebu energie u svých domácích spotřebičů? Je větší spotřeba plazmové televize nebo herního počítače? Len vás chceme upozorniť na spotreby vašich domácich spotrebičov.


Medzi najväčších žrútov elektriny určite musíme zaradiť chladničky a . Ako by sa nám asi žilo, keby sme nemohli potraviny uložiť . BRATISLAVA - Od chladničky až po zbytočne zapojené nabíjačky z. Pre jednoduchší výber slúži energetický štítok, ktorým je povinne označená každá chladnička.

Spotreba sa odvodzuje počas prevádzky, pri ideálnych . Existuje, ale niekoľko tipov ako znížiť jej spotrebu , ušetriť peniaze a v. Výberom úspornej chladničky sa cesta k jej nižšej spotrebe nekončí. Ovplyvňuje ju aj jej umiestnenie a využitie vnútorného priestoru. Ani tento segment sa však nevyhol inováciám. Rozhodli sem sa pre vás zistiť, ako je to vlastne so šetrením, ak si zakúpite úsporný spotrebič. Akú má spotrebu monitor, telka, mikrovlnka, chladnička , lampa, konzole a iné haraburdie?


Hlavný podiel, približne z celkovej spotreby energie, tvorí vykurovanie a príprava teplej vody, zvyšných. Proveďte analýzu dat naměřených wattmetrem Vernier připojeným k chladničce a určete: – příkon kompresoru chladničky. Pozrite si čísla a grafy. Podiel spotreby energie chladničky na celkovej spotrebe domácnosti predstavuje až.


O spotrebe energie najviac napovie energetický . Měřičem spotřeby jsem však naměřil . Hodnotenia energetickej spotreby chladničiek podliehajú radikálnej. Vo všeobecnosti platí, že čím viac plusov takáto chladnička má, tým je jej . Chcete aby sa k Vám dostala tá správna chladnička ?

Prečítajte si tento stručný článok,ohľadom základných vlastností chladničiek. Při testování ledniček posuzujeme chlazení, mrazení a další parametry. Rizikem pořízení chladničky někdy bývá velká hlučnost a vysoká spotřeba energie. Keďže chladničky sa na celkovej spotrebe elektrickej energie v domácnosti podieľajú až jednou tretinou, tento ukazovateľ by mal byť . Energetický štítek pro chladničky obsahuje třídy energetické účinnosti.


Aktuální spotřeba v každé domácnosti se samozřejmě bude určitým . Potešujúce je, že kvalitná . Tiež spotreba je v priemere o niečo vyššia ako u klasických chladničiek.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky