pondelok 13. júna 2016

Kava robusta a arabica

Arabika patrí medzi tie lepšie a kvalitnejšie kávy s približne svetovej produkcie, pričom len z vypestovaného množstva sú veľmi . Ktorá je lepšia, chutnejšia, silnejšia? Sú medzi nimi veľké rozdiely? Skúsime vám priblížiť viac o týchto dvoch odrodách kávy.


Ve světě existují dva základní druhy kávy , tedy rostliny kávovníku, a to Kávovník arabský, zkráceně Arabica a Kávovník statný, tj.

Stejně jako většina lidí ví, že na trhu existují dva základní druhy kávy – arabika a robusta , považuje většina za kvalitnější druh arabiku. Robusta – kofeínová bomba. Aj keď existuje veľa druhov kávovníka, na potravinárske účely sa využívajú takmer výlučne dva: Coffea Arabica a . Jaké jsou hlavní rozdíly mezi kávou Arabica a robusta ? Která je kyselejší a která má vyšší podíl kofeinu? Kde se tyto kávy pěstují?


Ako chutia a aký je rozdiel medzi nimi ? Dozvieš sa v tomto článku!

Pokiaľ ste aj vy milovníci kávy , určite viete, že existujú dve základné odrody – arabica a robusta. Viete však aj to, aký je medzi nimi rozdiel a prečo je arabica. Lavazza Quality Rossa je najviac predávaným druhom Lavazza kávy. Africká robusta prepožičiava tejto káve čokoládovú, brazílska arabica naproti tomu sladkú . Hoci arabika a robusta môžu mať na prvý pohľad podobný vzhľad - existuje celý rad rozdielov, ktoré výrazne odlišujú tieto dva populárne druhy . Zrejme všetci kaviarenskí povaľači poznajú rozdiel medzi týmito odrodami, ale čo my, obyčajní.


Jsou si navzájem tak podobné, a přitom tak odlišné . Antica Bottega je dokonalá směs kávy , vybraná pro ty nejnáročnější klienty z těch nejlepších kávových zrn odrůd arabica a robusta. Indická robusta je káva pre veľkých chlapcov a veľké dievčatá. Bohaté telo s kyslosťou, ktorá je pomerne utlmená. Zmes arabiky () a robusty (). Sopečný temperament vyhladený vôňou pudingového koláča.


Jej chuťový prejav v šálke nebýva nijako zvlášť zaujímavý. Jak je na těchto stránkách již zmíněno, existují dva základní druhy kávovníku, resp. Přestože každý druh má spoustu odrů zásadní. Podľa odborníkov zo slovenského Inštitútu kávy , Arabica má silnejší antioxidačný potenciál ako bežné druhy kávy , napr.


Viete ako chutia kávy z jednotlivých krajín, napríklad z Guatemaly, Kostariky.

Káva má mierne vyšší obsah kofeínu. Zrná Arabiky pochádzajú zo Strednej a Latinskej Ameriky a. Nie je tak jemná ako Arabica. Má drsnejšiu, výraznejšiu chuť a tmavšiu farbu.


Aj táto káva však má ale medzi konzumentmi svojich priaznivcov. Keď sa povie dobrá káva , každý z nás si môže predstaviť niečo iné.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky