streda 1. februára 2017

Dtest káva

Látky, které jsou v čaji, kávě a kakau mají povzbuzující účinky a jsou oblíbené také proto, že při přinášejí pozitivní náladu. Počet testovaných produktov: 12. Napriek prekvitajúcej kávovej kultúre . Ako vybrať instantnú kávu.


Instantná alebo aj rozpustná káva je potravinársky výrobok, ktorý sa získava výlučne z . Navzdory vzkvétající kávové kultuře zůstává nadpoloviční většina českých konzumentů věrná kávě instantní.

Většinou si šálek kávy spojujeme . Splňuje instantní káva na pultech požadavky na kvalitu? Je v ní tolik kofeinu, kolik má? Byla kávová zrna skutečně tak pečlivě vybraná a . Instantná káva čelí častej kritike, že sa vyrába z menej kvalitných odrôd kávy.


Na každého Čecha připadne průměrně 2vypitých šálků této kávy za rok. Dlhé skladovanie však môže zapríčiniť napríklad vznik plesní alebo vyprchanie chuti a vône. Některé drahé kávy zavedených značek obsahují velké množství rakovinotvorných látek.


Naopak mnohé levné obstály naprosto bez problémů.

Hoci žiadnu z káv neoznačil kulinár Petr Stupka ako zlú, určite by milovníkom kávy radil poobzerať sa inde. Do laboratoří a na ochutnávku poslali . Došel k závěru, že i když vzhled těchto výrobků svádí ke . Spousta lidí volí kávu instantní a právě tu jsme se rozhodli tentokrát otestovat. Dá se svou kvalitou rozpustná káva srovnat s tou čerstvě . Kupujete si instantní kávu ? Zajímá vás, která je kvalitnější? Náhražky za mléko, které si sypeme do kávy , ať už tomu říkáme bělidlo do.


Praví znalci kávy ji považují za barbarství. I tak jí ale až Čechů dává přednost. Ročně u nás člověk vypije 2šálků rozpustné kávy. S jakou kávou však vlastně pracují?


Error loading player: No playable sources found. Test magazín (Instantné kávy ).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky