Ražný kvas a ražný chlieb (fotorecept) - obrázok 1. Skúsenosť pekárov, že chlieb je kvalitnejší, chutnejší, keď sa k príprave kvasu použil kus cesta alebo zbytok kvasu z predchádzajúcej výroby je už veľmi stará, . Máme pre vás recept na domáci kváskový chlieb - vyskúšajte! Pozor kvasok nie je kvas cize spravne ma byt kvasovy chlieb nie kvaskovy. Tradičný kváskový chlieb nie je iba „recept“.
Zjednodušene povedané, na chlebík potrebujeme vyzretý žitný kvas , vodu, soľ a múku.
Naši predkovia konzumovali prevažne tento chlieb z veľmi kvalitnej,. Najskôr usuš ražný chlieb. Ak máš doma usušený “odpadový” chlieb , môžeš použiť aj ten.
Len pozor na penicilínové kultúry. Občas vložím cesto do chaldničky a pečiem chlieb až večer. Chlieb upečený s pomocou kvasníc je síce nadýchaný, ale chyba mu tradičná.
Po dvoch týždňoch by sme mali dostať zrelý kvas hnedej farby. Co to vlastně jeChlebový kvas je zkvašená žitná mouka s vodou, neobsahuje tedy kvasnice.
Chléb kynutý kvasem je nejen mnohem dobřejší. Pro tento účel seškrabávaly zbytky chlebového těsta ze stěn a dna díže, dřevěné nádoby, v níž se kvas a mouka mísily a těsto zrálo. Sú dve možnosti, ako si zadovážiť chutný domáci chlieb , ako za. Zo zvyšného kvasu (cca 2g) si pripravíme cesto.
To pekári vo veľkých výrobniach už dnes nerobia, lebo pečú s umelými kvasmi. Ja som doma, mám čas, tak prečo by som nimi chlieb. K tomu, aby s cesta vnikol ľahký chlieb , sa musí v ceste vyvinúť za. Prírodný kvas vzniká zmiešaním malého množstva ražnej múky s vodou.
Főldes sa snažil chlieb a pečivo zo svojej výroby dostať do. Podľa mňa je pravý chlieb taký, keď urobíme niekoľkohodinový kvas , . Je to dobre premiesená zmes ražnej múky, vody a . Chlieb je jednou z najzákladnejších potravín, ktorá je základom stravy. Jedz chlieb a pi vodu, neprídeš na chudobu,“ hovorí jedno slovenské príslovie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.