štvrtok 24. mája 2018

Džezva

Počuli ste niekedy o džezve ? Z titulku už asi začínate dedukovať, že to má niečo spoločného s kávou, ale o čo vlastne ide? Ručne vyrábaná medená džezva priamo z tureckého vidieka. Džezva je tepaná tradičnou remeselnou metódou.


Káva z džezvy je nejvíce rozšířená v arabských zemích, kde . Vybírejte si Džezvy podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.

Jedna z nejstarších a nejméně rozšířených příprav v našich domácnostech (ve světě známá také jako cezve nebo ibrik). Spíš než na běžné používání . Pri príprave kávy v džezve získa káva jedinečnú chuť, ktorú inak nedosiahnete. Kvalitne spracovaná džezva z Talianska má hrdlo na nalievanie kávy z oboch strán.


Elegantná džezva z kvalitného nerezu o objeme 5ml zodpovedá cca 6 . Príprava kávy v džezve je jedným z najstarších a najpôvodnejších spôsobov prípravy kávy. Pokiaľ sami seba radíte medzi milovníkov tureckej . Tento rok som bol na dovolenke v Turecku. Tak mi napadlo , že by sme si mohli priblížiť prípravu kávy v džezve.

Má kónický tvar s dlouhým, rovným držadlem. I tak lze dosáhnout výborné kávy s nádobkou zvanou džezva. Připravili jsme pro Vás video o přípravě kávy v džezvě , což je tradiční způsob přípravy kávy ve východních zemích.


Pravá turecká káva není ta, kterou znáte z našeho prostředí jako „ sedmigramového turka“, ale káva připravená v nádobě zvané . Tradičně je džezva měděná. Velmi stará metoda přípravy tradiční turecké kávy v džezvě dokáže dostat z kávy maximum díky této přípravě. Jedním z nejstarších způsobů přípravy kávy je ten v džezvě.


Hojně se využívá nejen v Turecku, ale i Řecku, Indii a arabských zemích. Příprava kávy v džezvě patří mezi původní a zároveň nejstarší způsoby její přípravy. Pokud máte rádi tureckou kávu, tato příprava vás určitě nadchne. Slyšeli jste někdy o džezvě ? Moderní skleněná džezva s dlouhou rukojetí vynikající pro přípravu tradiční arabské kávy. Co nejjemněji umletá káva se smíchá s vodou a cukrem a nechá se v . Vynikajúca na prípravu tradičnej arabskej kávy.


Vyrobená zo žiaruvzdorného borosilikátového skla, dlhá rukoväť znbspodolného plastu. To ovšem neznamená, že tak musí i vypadat. Kvalitně zpracovaná džezva z Itálie má hrdlo na nalévání kávy z obou stran. Elegantní džezva z kvalitního nerezu o objemu 5ml odpovídá cca šálkům.


K přípravě pravé turecké kávy potřebujete speciální nádobu kónického tvaru, které se říká džezva.

Její původní arabský název zní cezve, podle .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky