štvrtok 30. novembra 2017

Robusta

Káva typu Robusta sa dá od Arabiky odlíšiť pomerne jednoducho už na prvý pohľad. Kávové zrno je v porovnaní s Arabikou menšie a viac zaguľatené. Arabika patrí medzi tie lepšie a kvalitnejšie kávy s približne svetovej produkcie, pričom len z vypestovaného množstva sú veľmi kvalitné zrná.


Okrem spomínanej Arabicy a Robusty však existuje oveľa viac druhov, odrô napr. Arabica a Robusta sú však najpoužívanejšie a . Kávovník robusta (Coffea canephora alebo Coffea robusta ) je vždyzelený druh z čeľade. Preto sa kávovník robusta pestuje ako pochutina na výrobu kávy. Jaký je rozdíl mezi arabicou a robustou ? Jsou zrnka rozeznatelná pouhým okem ? Jak se sklízí a kde rostou?


Veľa kofeínu, veľa horkosti. Indická robusta je káva pre veľkých chlapcov a veľké dievčatá. Oceníte ju v prípade dlhých ciest, nudných porád alebo nočných . Robusta dáva káve drevité, výrazne horké až zemité chuťové tóny. Kávu tvoří převaha vysokohorské odrůdy arabika z Jižní a Střední Ameriky, která je doplněná asijskými kávami robusta z Indonésie, která patří mezi nejlepší na .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky