streda 25. novembra 2015

Zaváranie v zaváracom hrnci

Chystáte sa zavárať, ale vlastne poriadne neviete, ako na to, alebo sa chcete len. Zaváranie v zaváracom hrnci. Teplotu v zaváracom hrnci kontrolujte pomocou teplomeru. Ak zavárame v pare, vodu nalejeme iba na dno hrnca.


Poháre poukladáme do zaváracieho hrnca. Pri vodnom zaváraní by mala voda siahať .

Vyberte si spôsob zavárania – bude to zaváranie v rúre, zaváranie v umývačke riadu alebo vytiahnete z komory klasický zavárací hrniec ? Prosím o radu, dnes som vôbec po prvýkrát sama zavárala: mám asi desať fliaš . Je to cosi ako tlakovy hrniec , len prisposobeny na zavaranie. Je najvhodnejsi na zavaranie zeleniny a masa a vsetko co ma nizsiu kyslost. Zapnutie hrnca bez vody alebo inej tekutiny môže spôsobiť poškodenie. Všetky nádoby, pomôcky a zaváracie poháre budú sterilne čisté.


Hrniec , do ktorého zaváraniny ukladáte, nezabudnite vystlať. To isté platí, ak budeme sterilizovať zaváraniny v zaváracom hrnci a nie v tlakovom.

Keď ukončíme sterilizáciu, ktorá bude trvať dlhšie ako v . Pri klasickom zaváraní nastavte termostat na príslušnú teplotu. Dĺžku sterilizácie kompótov rátajte od okamihu, keď teplota vody v zaváracom hrnci dosiahne °C. Fľaše by mali byť rovnako veľké a nemali . Medzi spoľahlivé spôsoby konzervácie ovocia a zeleniny patrí zaváranie.


Na zaváranie je najvhodnejšie použiť zavárací hrniec. Nie je pritom dôležité, či v zaváracom hrnci spracovávate uhorky či marmelády. Tento zavárací hrniec s objemom l bude veľkým pomocníkom pri zaváraní. Před prvním použitím hrnce řádně převařte v hrnci asi litrů čisté vody. Použitie prístroja pre zaváranie a podávaní nápojov.


Smaltovaný hrniec s roštom na zaváranie využijete aj na prípravu veľkého množstva. Konzervovanie potravín, či už ide o zaváranie ovocia a zeleniny, nakladanie húb. Pokiaľ použijete teplý nálev, môže byť voda v hrnci horúca.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky