štvrtok 5. novembra 2015

Latte recept

Recept na domácí našlehanou kávu s mlékem. Italská káva s mléčnou pěnou a horkým mlékem připravená v domácích podmínkách. Dobrý barista by mal v prvom rade zvládnuť urobiť kvalitné cafe latte. Tento kávový nápoj je základom úspechu pri iných náročnejších kávach.


Mléko si ohřejeme aby bylo úplně horké, potom ho šlehačem vyšleháme až se začne tvoři pěna. Do půlky každé sklenice nalijeme horké mléko, lžičkou.

Prevarené mlieko nalejeme do vyššieho pohára a po malých množstvách pridávame kávu, dávame pozor aby sa nám mlieko s kávou . Teplé mlieko a krémová mliečna pena dopĺňajú lahodnú kávu. Poteší všetkých gurmánov! Chcete vedieť ako sa správne robí latte macchiato ? V tomto videu nájdete recept ako na to. Připravuje se nejčastěji do skla.


Je větší než cappuccino a obsahuje větší množství teplého mléka i pěny. Caffé latte macchiato se skládá z mléka (téměř 3l), . Ak ste o ňom ešte nepočuli, ide vlastne o spojenie čaju a latte , ale nie tak doslovne.

POTREBNÉ PRÍSADY Moje domáce latte aj bez Dolce Gusta a jemu. Jste příznivcem javorového. Vyzkoušejte jej v kombinaci s café latte. Další recepty z této kategorie. Latte s javorovým sirupem.


Jak si doma udělat domácí café latte macchiato, aniž byste museli mít drahý kávovar? Podívejte se do článku na přesný postup. Podľa legiend chai latte vzniklo ako očistný a liečivý nápoj a jeho recept vychádza z princípov ajurvédskeho liečiteľstva. Ahojte ako robite vy doma caffé latté ? Podle legend chai latte vznikl jako očistný a léčivý nápoj a jeho recept vychází z principů ajurvédského léčitelství.


Jestli chcete vyzkoušet jeho . Caffè latte je vlastne taliansky variant mliečnej kávy. Milujete latté macchiato s hustou nadýchanou mléčnou pěnou, ale nemáte kávovar, který by vám ho uvařil? I tak si ho můžete klidně denně . Do šálku (nebo sklenice) dáme espresso, přidáme horké mléko a opatrně přidáme šlehačku, kterou ozdobíme karamelem. No dnes sa zameriame najmä na nápoj zvaný caffe latte. Ukážeme si recept na ľadové caffe latte v domácich podmienkach.


Matcha tea má zvláštní silnou chuť, ale především blahodárné účinky. Navíc se dá použít i při vaření a pečení.

Pro tentokrát vám ukážeme recept na Matcha latté. Rozmixujeme le Baileys, kávu, mléko a cukr. Důkladně promíchejte a nalijte do vysokých skleniček.


Přidejte šlehačku a posypte čokoládovými hoblinami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky