štvrtok 2. októbra 2014

Pet flase recyklacia

Spoločnosť General Plastic, a. PET fľaše sú jedným z najlepšie recyklovateľných druhov odpadu. Aj tak sa však nedajú recyklovať donekonečna. Zber a recyklácia PET plastov v Európe vlani výrazne vzrástli.


NEW YORK - Každú minútu si ľudia po celej krajine kúpia milión plastových fliaš. Vynaliezavý Rus zverejnil inštruktážne video.

Recykluje tak ako nikto pred ním. Premieňa na ňom plastové fľaše na materiál, ktorý má široké . Ako však používanie PET fliaš vo svete rastie, zber a recyklácia nestíhajú. A len tento týždeň vedci varovali, že plastové fľaše a ďalšie obaly . Plastové fľaše sa zdajú byť jednodrázovým výrobkom bez ďalšieho využitia.


Ak sa pridá dobrý nápa plastovú fľašu. Prázdne plastové fľaše väčšinou skončia v smetných nádobách, bez ohľadu na to ,. Tagy: plastová fľaša lanko.

Ako sa na Slovensku plytvá odpadom, ktorý by sa dal ešte triediť a ďalej . Na Slovensku sa každý rok predá asi 4miliónov nápojov v plastových (tzv. PET ) fľašiach. Z nich sa zreckluje asi. Ak sa Vám video páčilo, nezabudnite dať LIKE, poprípade ODBER! Please comment, like and subscribe if.


Hlavnou devízou PET ako materiálu je, že ho možno úplne recyklovať. V SR je recyklácia PET fľaší na minimálnej úrovni. Ide napríklad o rôzne fľaše od sirupov, ktoré sú celé obalené v špeciálnej fólii, recyklovať. Z PET je možné recykláciou vyrobiť opäť fľaše na nápoje, ale aj.


Už aj na Slovensku sú firmy, ktoré sa zaoberajú recykláciou PET fliaš. Vyseparované plasty zo žltých kontejnerov sa dotrieďujú na triediacej linke. Papier je možné takto recyklovať asi päťkrát až sedemkrát. Ak by bola fólia z iného materiálu, bola by recyklácia jednoduchšia.


Eurokomisár Šefčovič: Nemci dosahujú so spoplatnením PET fliaš veľmi. Zároveň by mala hľadať spôsob, ako odpad recyklovať , znova ho . Sú ľahké, nerozbitné, pohodlné a praktické. Snáď neexistuje nikto, kto by ich ešte nikdy nepoužil.

Povesť plastových fliaš sa však po . Ekologické myslenie a recyklácia je dnes top témou sveta. Ak ľudstvo produkuje, musí. Papier – je možné recyklovať 5-krát, následne je možné ho kompostovať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky