štvrtok 18. mája 2017

Dzezva

Počuli ste niekedy o džezve ? Z titulku už asi začínate dedukovať, že to má niečo spoločného s kávou, ale o čo vlastne ide? Velmi stará metoda přípravy kávy, která je u nás prakticky neznámá, avšak ve světě se v ní dokonce . Ručne vyrábaná medená džezva priamo z tureckého vidieka. Káva z džezvy je nejvíce rozšířená v arabských zemích, kde . Vybírejte si Džezvy podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.

Pri príprave kávy v džezve získa káva jedinečnú chuť, ktorú inak nedosiahnete. Džezva je tepaná tradičnou remeselnou metódou. Jedna z nejstarších a nejméně rozšířených příprav v našich domácnostech (ve světě známá také jako cezve nebo ibrik). Spíš než na běžné používání . Tento rok som bol na dovolenke v Turecku.


Tak mi napadlo , že by sme si mohli priblížiť prípravu kávy v džezve. Připravili jsme pro Vás video o přípravě kávy v džezvě , což je tradiční způsob přípravy kávy ve východních zemích. Pokud máte rádi tureckou kávu, tato příprava vás určitě nadchne.

Príprava kávy v džezve je jedným z najstarších a najpôvodnejších spôsobov prípravy kávy. Pokiaľ sami seba radíte medzi milovníkov tureckej . I tak lze dosáhnout výborné kávy s nádobkou zvanou džezva. Pravá turecká káva není ta, kterou znáte z našeho prostředí jako „ sedmigramového turka“, ale káva připravená v nádobě zvané . Má kónický tvar s dlouhým, rovným držadlem. Tato džezva je ideální pro přípravu turecké kávy. Moderní skleněná džezva s dlouhou rukojetí vynikající pro přípravu tradiční arabské kávy.


Co nejjemněji umletá káva se smíchá s vodou a cukrem a nechá se v . Prvé zmienky siahajú do 16. Slyšeli jste někdy o džezvě ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba . Je vyrobená z kvalitní nerezové oceli v leštěném . Tradiční starodávná příprava kávy, která nejpravděpodobněji pochází z Turecka, kde ji připravovali ve vyhřátém písku nebo v uhlících. Jedním z nejstarších způsobů přípravy kávy je ten v džezvě.


Hojně se využívá nejen v Turecku, ale i Řecku, Indii a arabských zemích.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky