utorok 24. januára 2017

Kava cibetka

Káva z cibetky sa, žiaľ, nedá vyrábať vo veľkom, čo by znížilo cenu tejto jedinečnej kávy. Podľa Juraja Koprdu je to preto, lebo cibetky sa v zajatí . Není třeba chodit kolem horké kaše – tato káva se zpracovává z trusu cibetek, konkrétně z druhu, který se nazývá cibetka palmová. Cibetku můžeme najít jak v. Jej cenu zvyšuje aj fakt, že sa získava z tak trochu neobyčajného zdroja.

Bez cibetky , malej šelmy . Podnikateľ prišiel na spôsob, ako ponúknuť kávu zo slonieho trusu. Pak ale v jedné kanadské zoo zkusil kávou nakrmit slona. Nie všetky rody z podčeľade sa volajú cibetka a nie všetko, čo sa volá cibetka ,. Podčeled cibetky zahrnuje celkem sedm rodů cibetek a ženetek. Kopi luwak – nejdražší káva světa ohrožuje cibetky. Už jste pili kávu z výkalů?


Zní to bulvárně, ale jde o problém ohrožující indonéské šelmičky.

Hoci sa s ňou budíme každé ráno, veľa o nej nevieme. Všetko o káve je relácia, ktorá vás zasvätí do toho, čo káva. Ako cibetka svoju špeciálnu kávu vyrába?


Majú ju ako formu ovocia v jedálničku. Pravá a originálna cibetková káva. Aj pri káve platí staré známe, sto ľudí, sto chutí. Vedeli ste, že pri káve rozoznávame len tri . Samotných kávových zrn se nic, co by jen vzdáleně připomínalo trus, nedotkne, sběrači kávy vybírají zrna, která trávicím traktem cibetky prošla s neporušeným . Začít musíme u zvířete, které dalo této kávě své jméno.


Káva se vyrábí v Indonésii a na Filipínách, kde cibetky hojně žijí v přírodě. Kopi Luwak se totiž vyrábí z výkalů kunovité šelmy cibetky. Táto káva sa spracováva z trusu cibetek, konkrétne z druhu, ktorý sa nazýva cibetka palmová. Káva a její příprava má množství podob a ti, kteří věnují studiu kávy opravdovou . Indonézie od miestnych zberačov, obohaťená o enzýmy miestnej šelmičky mačky cibetky. Luxusní a vzácná cibetková káva pochází ze zrn, která projdou trávicím ústrojím cibetky (Paradoxurus Hermaphroditus).


V trávicím traktu dojde k fermentaci, díky.

Najskuplja kava na svijetu radi se od izmeta cibetke! Fermentácia a spracovanie kávy prebieha v zažívacom trakte cibetky. Kávu si môžete objednať v 125g .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky