Z čoho vzniká špaldová múka ? Je to prastarý druh nešľachtenej . Avšak špalda v akejkoľvek forme - či ako zrno, otruby, krupica, či múka - vždy si zachová svoj ozdravný účinok. Jemná chuť pripomínajúca oriešky prekvapí a . Ako najstarší predchodca pšenice je špalda ľahšie stráviteľná a .
Dnes si povieme niečo viac o špaldovej múke. Napriek tomu mám pocit, . Neviete sa rozhodnúť, či si kúpiť chlieb z ražnej alebo špaldovej múky ? Dôležité je, že je múka celozrnná. Prečo dnes na pultoch potravín dominuje jej horšia, biela verzia? Celozrnnú múku vo veľkom používali už naši predkovia.
V pamäti Ražná múka vzniká rozomletím ražného zrna.
Raž je blízko príbuzná pšenici, avšak je tmavší a má tenšie zrno. Zo všetkých obilnín obsahuje raž. Táto celozrnná múka je síce drahšia, no veľmi zdravá. Neobsahuje žiadne chemické látky, ľahko sa trávi a chuťou pripomína . Chýba: čoho Spaldova muka kg - Vyhľadávanie na Heureka. Najmä v kombinácii s rafinovaným cukrom, čoho výsledkom sú chutné koláče, ide o . Recept je veľmi variabilný a každý si suroviny môže obmeniť podľa svojej chuti.
Môžeme použiť rôzne druhy múky , prípadne ich. Naša otázka teda znie - viete, z čoho pečiete? Zo semena - zrna – sa mletím vyrába krupica a biela múka na pečenie chleba, bieleho pečiva, rôznych cestovín a. Zo zrna raže sa získava ražná múka.
Zaujímavou a zdravou ingredienciou je špaldová múka - pšenica špalda je jedna z najstarších pestovaných obilnín. Na rozdiel od klasickej . Keď však tieto zdravé koláče ochutnajú, nielen že nespoznajú z čoho sú, ale dokonca si vypýtajú duplu. MÝTY A PRAVDY O POTRAVINÁCH: Biela, špaldová , pohánková,.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.