streda 26. októbra 2016

Cesnak okrasný

Okrasný cesnak je výrazný prvok v každej záhrade. No o jeho krásu sa treba aj starať. Prečítajte si zásady, ktoré je treba pri jeho pestovaní . Aj takto by sa dali charakterizovať zástupcovia rodu cesnak , do ktorého patrí až tristo druhov.


Niektoré používame ako zeleninu, minimálne . Na výstave som si kúpila rôzne druhy okrasného cesnaku.

V minulosti som sa už pokúšala túto rastlinu pestovať, no neúspešne. Je nenáročný, krásny, a keďže sa často vypína nad záhonom, vidieť ho už z diaľky. Allium pochádza zo stepí a hôr Ázie a niektoré druhy majú domov aj v Stredomorí. Cesnak obrovský Gladiator má kvety veľkosti . Dobrý deň, prosím vás o radu, som pestovateľ začiatočník, kúpila som si cibuľky okrasného cesnaku purple sensation a neviem, či pri . Patrí medzi cibuľové rastliny. Kvitne v máji fialovými kvetmi v . Stanovisko: Slnečné až polotienisté.


Pôda: Priepustná a bohatá na živiny.

Hnojivo: Na jar keď vyrašia výhonky, špeciálnym hnojivom na kvetinové cibule. Tento nádherný keramický kvetináč s rozkvitnutou kvetinou Alliuokrasný cesnak upúta pozornosť okoloidúcich na Váš parapet alebo jemne dozdobí stred. Bezplatná inzercia, okrasny cesnak predaj a inzercia.


Vyberte si z množstva ponúk. Kvety ako chameleón má okrasný cesnak , ktorý kvitne v tomto období. Obdobie kvitnutia: máj - jún.


Na rozdiel od ostatných guľatých jeho drobné súkvetie na vysokej stopke tvorí hlávku mierne do špica. V zahraničí je tiež nazývaný ako ´bubnovacie paličky´. Vynikne na každom mieste, Kvety sú na viac ako metrových . Allium, alebo okrasný cesnak , vyzerá akoby prišiel z inej planéty.


Nijako sa nepodobá bežným kvetom. Jeho tvar pripomína loptičku alebo .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky