piatok 1. februára 2019

Sýrové fondue

Hľadáte recepty na prípravu syrového fondue ? Vyberte si z ponuky najlepších receptov na syrové fondue online. Syrové fondue a množstvo ďalších chutných . Nejznámější švýcarské jídlo, pyšnící se statusem národního pokrmu. Pro sýrové fondue vybírejte kvalitní sýry, tučnější a aromatické, z těch dostupnějších vyzkoušejte např. To je dosť drahý a veľmi dobrý syr so .

Fondue (z francouzského fondue – tavená, vyslovováno jako fondü s německým ü) je původně pokrm ze sýra roztaveného nad ohněm, pocházející ze Savojska . Klasické sýrové jídlo pochází původem ze Savojských Alp. Sýrové omáčky se dají pořídit již hotové, my však přinášíme jeden chutný recept. Pokud nemáte speciální servis na sýrové fondue , postačí vám vhodná . Fondue ponecháme na miernom ohni a podávame so zeleninou a chlebovými krutónmi. Ak nám fondue zhustne, môžeme ho zmiešať s. Slovensku Christian Fotsch pripravil pre seriál Varíme s veľvyslancom typickú švajčiarsku delikatesu, syrové fondue.


Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi. Prosím o radu, chceme poprvé vyzkoušet sýrové fondue a mám půjčenou .

Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme. Vsypeme kousky sýra se strouhaným muškátovým oříškem a mícháme, až vznikne. Fondue je tradiční švýcarský pokrm, který vymysleli švýcarští horalové. Dnes je považován za národní specialitu a. Fondue vymysleli švýcarští alpští pastýři, kteří žili daleko od civilizace a jedli jen to, co si sami vyrobili − chléb a sýr. Vnitřní stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem a nalijeme do něj víno.


Kotlík dáme na plotnu, přidáme pepř, muškátový oříšek a nastrouhaný sýr. Silnostěnný rendlík nebo misku na fondue vytřeme stroužkem česneku. Přidáme víno a přivedeme k mírnému varu.


Vmícháme nastrouhaný sýr a necháme . Sýrové fondue je typickou švýcarskou specialitou. Je to pokrm nejen pro labužníky, ale zpříjemní i sezení s přátel. Vytrite nádobu na fondue strúčikom olúpaného cesnaku.


Odrežte kôru syra a syr nastrúhajte. Priveďte víno do varu na sporáku vo fondue nádobe. Původ starobylého sýrového fondue není úplně vyjasněn - jak Švýcarsko, tak i Savojsko si dělají nároky na vynález pokrmu se staletou tradicí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky